GETUIGENIS BIJ DE VOORSTELLINGSVIERING VAN ONZE VORMSELKANDIDATEN.

17-11-02 T0135e44x 17-11-02 T0135d44x

Het was niet enkel een viering voor onze kandidaat vormelingen maar voor gans onze parochiegemeenschap. Het is immers onze verantwoordelijkheid om deze jonge mensen te onthalen en hen te laten voelen dat we blij zijn met hun vraag om toegelaten te worden tot het vormsel.

Dit klonk als een warme oproep aan heel de geloofsgemeenschap om getuigen te zijn van het gebeuren.

De ouders/grootouders, meter en peter werden mee uitgenodigd om als geloofsvriend met de vormsel-kandidaat op weg te gaan.

De kandidaat-vormelingen zaten bij het begin van de viering tot na de homilie bij hun ouders. Een mooi gebaar van Pater Stan, toen hij  zich richtte tot de kinderen met vraag naar de bereidheid om onder de leiding van de Heer Jezus een gelovige weg in te slaan. Tevens stelde hij een vraag aan de ouders rond hun bereidheid, engagement en inzet. Vooral wanneer de ouders uitgenodigd werden om hun kind een kruisje te geven met de woorden: God zegene en beware u was als het ware een kippenvelmoment. Na de eigenlijke voorstelling namen de kandidaat-vormelingen dan hun eigen plaats in, vooraan in de kerk. Het was fijn te horen dat de jongeren tijdens de catechese gewerkt hadden rond ‘het bidden’ want bidden is inderdaad een ontmoeting met God. Dat kan met woorden, maar het kan ook door stil samen te zijn, door te zingen, door met Gods woord, de Bijbel, bezig te zijn. Tijdens hun eerste samenkomst stonden ze eveneens stil bij het maken en gebruiken van een gebedssnoer. Deze kregen een mooie plaats voor het altaar als verwijzing naar de rozenkrans.

Na de viering kregen de kinderen hun gebedssnoer mee naar huis.

Ik mag zeggen: Het was een genieten van begin tot het einde: een deugddoend gebeuren van samenzijn, samen bidden, samen zingen, in één woord: gemeenschap vormen.

Dank aan allen die meewerkten aan het welslagen van deze warme, samengedragen gezinsviering.

Medeparochiaan.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie