Parochienieuws

Week 20:           15 mei

EUCHARISTIEVIERINGEN

Vijfde Paaszondag

SINT ANTONIUS
Zaterdag 18 mei
9.30 u.: eerste communieviering
12.00 u.: eerste communieviering

Zondag 19 mei
11.00 u.: Eucharistieviering
Jaargetijde Stephanie Keysers en Louis, Frans, Jef en Luc Smits
Lector: Luc Van Looveren

SINT – ELISABETH
Zondag 19 mei: 11.00 u. Communiedienst
Dinsdag 21 mei: 19.00 u. Eucharistieviering

SINT – MARTINUS
Zaterdag 18 mei: 18.00 u. Eucharistieviering
Zondag 19 mei: 09.00 u. Woord- en Communiedienst

SINT – LAURENTIUS MALLE
Zaterdag 18 mei: 18.00 u eucharistieviering
Zondag 19 mei : 09.00 u. woord- en communieviering
Woensdag 22 mei: 19.00 u. eucharistieviering
Vrijdag 24 mei: 13.45 u. eucharistieviering in het WZC “ter Bleeke”.

SINT – MARTINUS MALLE
Zaterdag 18 mei: 19.00 u. Communieviering
Zondag 19 mei: 09.00 u.  Eucharistieviering

SINT – PAULUS MALLE
Zaterdag 18 mei: 18.00 u.  Communieviering
Zondag 19 mei: 11.00 u. Eucharistieviering

PAROCHIENIEUWS

SINT ANTONIUS

ONS VOORGEGAAN NAAR DE HEER

Op 29 april overleed Gust Van Deuren, weduwnaar van Roza Govaerts te Malle in het ziekenhuis. Gust is 88 jaar geworden. De plechtige uitvaartliturgie werd voor hem gehouden op 9 mei in onze kerk.
Namens onze parochiegemeenschap bieden we de familie van Gust onze oprechte christelijke deelneming aan.

KRUISOPLEGGING VORMELINGEN

19-05-15 P0135-20x 19-05-15 T0135a20x 19-05-15 T0135b20x 19-05-15 T0135c20x    

In een sfeervolle viering kregen de vormelingen op 5 mei het oorlogsverhaal van het Christusbeeld zonder handen:
Een klein stadje in Normandië, Frankrijk, had zwaar geleden van de oorlog. Velen van haar inwoners waren gedood, of gewond geraakt. De mensen voelden zich verslagen, eenzaam en ontroostbaar. De meeste huizen waren verwoest. Ook van het oude kerkje midden in de stad was weinig meer over.

De Amerikaanse soldaten, die dichtbij hun kamp hadden opgeslagen, hielpen de mensen bij het bouwen van noodwoningen en barakken. Een groepje soldaten hielp ook mee bij het herstellen van het kerkje. Veel mooie dingen waren onder het puin bedolven.

Er was in dat kerkje een beroemd middeleeuws kruisbeeld, waar de mensen van het stadje van hielden, en aan gehecht waren. Ze maakten zich zorgen. Wat zou er van overgebleven zijn? Na lang zoeken en voorzichtig puinruimen vonden de soldaten het oude houten kruis. Alleen de handen ontbraken. Hoe ze ook zochten, die bleven spoorloos, en de mensen hadden daar verdriet om. Toen pakte een soldaat een stuk krijt, en schreef met grote letters op de balk van het kruis: “Jullie zijn mijn handen”.

Handen van de vormelingen met eigen woorden, werden aangebracht op het kruis. Daarna kregen de jongeren hun kruisje “opgelegd”. Het werd hen door mama en- of papa overhandigd, om te dragen op het Vormsel en achteraf te koesteren op een mooie plaats. Misschien kan onze steun, ons gebed daarbij helpen. L.S.

EERSTE COMMUNIE

Op zaterdag 18 mei om 9.30 u. en om 12.00 u. mogen 71 meisjes en jongens voor de eerste keer de communie ontvangen, een grote dag voor hen en voor hun ouders. Hartelijk proficiat! Ook een welgemeend dank u wel aan allen, Dennis, catechisten, leerkrachten, ouders… die deze jongeren hebben voorbereid op deze dag.

Hier volgen hun namen:

Anthoni Julie, Anthonis Elly, Biset Marilyn, Buelens Lena, Christianen Luka, Christianen Norah, Cools Jasper, De Bie Bregt, De Peuter Jack, De Potter Victor, Deckers Emilia, Decock Matthias, Delen Ian, Delen-Stuyts Inte, Diels, Josien, Doomst Sam, Dutoy Dario, Fonzeca Gomes Matheüs, Gabriels Sienna, Goevaerts Wannes, Goeyvaers Vic, Heughebaert Fredrik, Jansen Marnix, Joosen Liam, Luyckx Ella, Maes Maxime, Magel Mona, Magel Twan, Meeus Jelle, Melo-Van der Meer Kes-Maria, Mertens Sue, Mortier Nathan, Moyaert Jules, Neefs Cisse, Oudermans Lenn, Parys Robbe, Pauwels Ilan, Peeters Emile, Peeters Fiona, Peeters Lien, Peeters Lize, Peeters Mathis, Proost Elise, Proost Jolien, Psarocosta Jolien, Pyl Victor, Robert Floris, Szlavik Ireen, Smekens Bo, Standaert Ella, Stoffels Brent, Teunkens Matteo, Van Assche Vince, Van Damme Eloise, Van de Wygaert Eline, Van Gestel Kasper, Van Hautte Xander, Van Hoydonck Margot, Van Loon Lio, Van Looveren Julie, Van Nuffelen Julie, Van Poppel Emma, Vandersmissen Charlotte, Verellen Liam, Vermeiren-Ponce Féline,  Verschave Elina, Verwimp Mila, Verwulgen Leonie, Wangen Cisse, Willemse Stan, Wybou Naomi

LIEDEREN VOOR  DEZE ZONDAGSMIS

19-05-15 T0135d20x

Misgezangen: Van den Broeck
Intredelied: 402. Zing voor de Heer
Tussenzang: Verheug u allen
Voorbeden: God van leven en licht
Offerande: * Lauda anima
Acclamatie: Als wij dan eten
Onze Vader: Schollaert
Marialied: ***Lieve Vrouwke van de linde
Communio: **Ego sum vitis
Slotlied: 401. Zing jubilate

*Lauda anima mea Dominum: laudabo Dominum in vita mea. Psallam Deo meo, quamdiu ero, alleluia.

Loof de Heer, mijn ziel, heel mijn leven zal ik de Heer lof brengen.
Ik zal voor Hem zingen zo lang ik leef. Alleluja

 **Ego sum vitis vera et vos palmites, qui manet in me, et ego in eo, hic fert fructum multum, alleluia. alleluia.

Ik ben de ware wijnstok en jullie zijn de ranken.  Zolang iemand met Mij verbonden blijft, en Ik met hem, zal hij rijke vruchten dragen, alleluja, alleluja

 *** U hebt het natuurlijk gemerkt, verleden zondag. ‘De mei is daar’ heette dat lied. Een aangename verrassing. Hopen wij. Het werd te laat beslist om nog in het vorige parochieblad te vermelden. Om de talrijke kerkgangers, die Jezus’ moeder in hun hart dragen, tegemoet te komen, wordt heel de meimaand tijdens de communie-uitreiking een aandoenlijk Marialied gezongen. Gelieve u daarom onhoorbaar van en naar uw plaats te begeven.

JUBILARISSEN

19-05-15 T0135j20x

De 3 parochies van Zoersel willen alle huwelijksjubilarissen van harte feliciteren met hun gouden, diamanten of briljanten huwelijk dit jaar. Voor wie dat wenst, kan dat ook in de kerk een feestelijk tintje krijgen. Dit doen we tijdens een gezamenlijke eucharistieviering in onze parochiekerken. Jubilarissen, die aan deze viering willen deelnemen, geven uiterlijk 14 dagen voor de viering een seintje tijdens de permanentie van het secretariaat, met een briefje in de bus of per e-mail. Voor Sint- Antonius Abt is de viering op zondag 26 mei 2019 om 11.00 uur (aanmelden Handelslei 33 of par135secretariaat@skynet.be). Wij wensen onze jubilarissen nog vele gelukkige jaren toe.

NIEUWS VAN DE PASTORALE EENHEID

CATECHESE

1 juni: Wat met catechese vandaag? Een getuigenis, ervaringen en bekommernissen delen, samen eten. Een namiddag ‘nu’ om te kijken naar de ‘toekomst’!

Wat mag je verwachten?

Een getuigenis over familiecatechese in Antwerpen, ondersteuning van jeugdpastor Nick Hannes, een denkoefening met alle aanwezigen die ervaringen en bekommernissen samen leggen. Met deze schat aan ideeën worden we geholpen om stapsgewijs onze krachten en energie te bundelen.

Programma

13.30u vertelt Pieter Wieërs, diaken in de stadspastoraal en bezieler van familiecatechese, over het traject dat gedurende 15 jaar is afgelegd om te komen tot de huidige werking in Antwerpen.
14.30u pauze
14.45u tijd om vragen te stellen
15.15u in groepjes aan de slag met enkele voorzetten van Pieter
15.45u plenum met concrete voorstellen waarmee we hier aan de slag kunnen
16.15u afsluiter
16.30u broodmaaltijd waarbij gezinsleden kunnen aansluiten en napraten voor wie dit wenst

We zouden het fijn vinden dat de inschrijving gebeurt voor 20 mei op https://forms.gle/jCREo7CeMCDK8MwB6.

Beslis je op het laatste moment om alsnog te komen of om op de hoogte gehouden te worden, laat het ons weten. Van harte welkom na een telefoontje naar Christine 0472/62 00 53

KALENDER

CAECILIAKOOR
BelangRepetities voor O.H.H. en Sinksen.  Donderdagen 16 mei (morgen) en 23 mei om 19.30 u/20u. op de pastorij

KVLV

19-05-15 T0135e20x

Naar jaarlijkse gewoonte gaat KVLV, gewest Zandhoven, op donderdag 6 juni, met de autobus op bedevaart naar Scherpenheuvel. Zowel leden als niet-leden kunnen mee aan dezelfde prijs. De eucharistieviering gaat door om 12.00 u. in de basiliek. De terugkeer naar huis is voorzien rond 16.30 u. Wie mee wil schrijft liefst in voor 26 mei. Prijs voor de bus is 10 euro en ze vertrekt om 8.15 u. aan de kerk te Sint-Antonius.

Verder info bij Mai Wouters: 03 337 88 80 of  0486 63 75 36

ALGEMENE INFO

COMBO ROYAL

19-05-15 T0135i20x

Vijf doorwinterde muzikanten die al jaren op zoek gaan naar die ene band. Die ene combinatie die voor hen magie brengt. Een verleden van Jazz, blues, rock, wereldmuziek, soul brachten Mimi Dhondt (zang), Luc Wielockx (sax), Gerrie De Waard (gitaar), Michel Bazzoni (cajon) en Jo van Waterschoot (Contrabas) samen. Wat als we nu eens traditionele bekende en minder bekende nummers vertalen naar het Nederlands? Voorzichtig vormden zich de eerste klanken en al snel kwam er een bevredigende rilling door onze lichamen. Dit is magisch, heel persoonlijk, meeslepend. Dit werkt gewoon. vrijdag 17 mei om 20 uur in cultuurhuis de Bijl, Dorp 1, Zoersel
inkom 8 euro en 10 euro kassa
info en tickets: 03 298 00 00 of gemeente@zoersel.be

WERKINGSFONDS PASTORALE EENHEID
HEILIGE MARTHA EN MARIA, MALLE-ZOERSEL
Uw bijdrage  is steeds van harte welkom.
IBAN: BE06 7360 1051 0622
BIC: KREDBEBB

 

 

 

Reacties zijn gesloten.