Parochienieuws

 

Week 16:        18 april

VIERINGEN

Vierde Paaszondag

SINT ANTONIUS

Zaterdag 21 april

9.00 u: Vormselviering
11.00 u: Vormselviering

Zondag 22 april

11.00 u.: Eucharistieviering
Jaargetijde Ludo Mertens
Zeswekenmis Mitteke Van Peer
Lector: Lieve Simons

SINT – ELISABETH

Zaterdag 21 april

14.00 u. Vormselviering

Zondag 22 april: 11.00 u. Eucharistieviering
Dinsdag 24 april : 19.00 u. Eucharistieviering

SINT – MARTINUS

Zaterdag 21 april : 18.00 u.: Eucharistieviering
Zondag 22 april: 09.00 u.: Woord- en Communiedienst

SINT – LAURENTIUS MALLE

Zondag 22 april: 09.00 u.  Eucharistieviering
Woensdag 25 april: 19.00 u. Eucharistieviering

SINT – MARTINUS MALLE

Zaterdag 21 april: 19.00 u. Eucharistieviering
Zondag 22 april: 09.00 u. Communieviering
Donderdag 26 april:19.00 u. Eucharistieviering

SINT – PAULUS MALLE

Zaterdag 21 april: 18.00 u. Eucharistieviering
Zondag 22 april: 11.00 u. Eucharistieviering

PAROCHIENIEUWS

ONS VOORGEGAAN NAAR DE HEER

Op 31 maart overleed Julia Van Genechten, weduwe van Louis Deryck Zandhoven  in het WZC Onze Lieve Vrouw van Troost. Julia is 82 jaar geworden. De plechtige uitvaartliturgie werd voor haar gehouden op 7 april in onze kerk.

Nicole Laureyssens, echtgenote van Roger Loomans overleed op 3 april thuis, omringd door haar familie. Ze werd 60 jaar. De plechtige uitvaartliturgie werd voor haar gehouden op 11 april in onze kerk. Namens onze parochiegemeenschap bieden we de familie van de overledenen onze oprechte christelijke deelneming aan.

VORMSEL 2018

Op zaterdag 21 april ontvangen 87 jongeren  het H. Vormsel, dat vicaris Wim Selderslaghs komt toedienen

We wensen een dikke proficiat aan:

Alens Simon, Baeten Fien, Bluekens Jonas, Boers Silke, Bogaerts Manon, Bruynooghe Julie, Christianen Floor, Corbet Axelle, Couwels Katinka, Creemers Neal, Custers Nicolas, Danneels Emiel, De Belder Amber, De Clerq Fleur, De Groof Eline, De Gruyter July-Ann, De Keirsmaeker Manon, Deryckere Floor, De Wolf Helena, Dierckxsens Ella, Doomst Hanne, Duchateau Dante, Egger Benjamin, Elsen Frederike, Fens Matthias, Frans Fleur, Fransen Toon, Geerts Elien, Gijsermans Jolien, Goolaerts Igor, Goossens Fenna, Govers Nette,Grandjean Sam, Harts Staf, Hendrickx Tom, Immers Charlotte, Jacobs Mirte, Janssens Vince, Jonk Jill, Keysers Elke, Kravchuk Davyd, Laenen Kristel, Leenders Mathieu, Leyssens Lennard, Luyckx Eveline, Marissen Aino, Matheussen Laura, Mertens Elize, Moreaux Keano, Olejniczak Gabriel, Pieters Kamil, Pieters Loïc, Provoost Myrthe, Rouchet Joke, Schillemans Lotte, Sprengers Fientje, Thierens             Ward, Thuy Ruben, Tondu Audrey, Van Brabant Lente, Van Damme Jules, Van De Cauter Thomas, Van den Nijden Margot, Van der Auwera Jutte, Van De Wygaert Nina, Van Dooren Kaat, Van Hoof Tibe, Van Hoydonck Renée, Van Gorp Isabeau, Van Looy Julie, Van Nuffel Alexander, Vandersmissen Sander, Verbraeken Noah, Vergauwen Axl, Verhees Elise, Verheyen Yeltser, Verlinden Yannic, Vermeire Gust, Versweyveld Lena, Vervloet  Jolynne, Vlaminckx Robbe, Vrints Brent, Vyvey Lou, Weyenberg Wout, Wilkin Julie, Wilmssen Tommy en Wouters Robbe.

U bent uitgenodigd om mee te vieren, er is altijd nog een plaats vrij!

WILLEN CHRISTELIJK HUWEN

Op zaterdag 2 juni zal pater Stan Boden het huwelijk van Jan Verbergt en Greet Willekens  inzegenen. De viering heeft plaats om 11.30 u. Een hartelijke proficiat vanwege onze parochiegemeenschap.

ROEPINGENZONDAG

In de boodschap van paus Franciscus voor de 55ste Wereldsgebedsdag voor Roepingen schrijft hij:

Ook vandaag roept de Heer om Hem na te volgen. We moeten niet wachten tot we perfect zijn om Hem genereus met “Hier ben ik” te beantwoorden.

Paus Franciscus bidt dat we de roep van de Heer zouden horen, herkennen en beleven. Hij verwijst hiervoor naar Jezus’ roeping en zending. Paus Franciscus stelt ons bovendien gerust. We hoeven niet bang te zijn voor onze eigen grenzen en zonden, maar dienen daarentegen ons hart te openen voor de stem van de Heer, onze persoonlijke zending te onderscheiden in de Kerk en de wereld, en te leven in het nu dat God ons schenkt.

Om de roepingenpastoraal financieel te steunen is de omhaling van 22 april hiervoor bedoeld. Dank alvast voor uw steun

LIEDEREN VOOR  DEZE ZONDAGSMIS

Misgezangen: Van den Broeck
Intredelied: 572. De aarde is vervuld
Alleluia:  Verheugt u allen
Voorbeden: God van leven en licht
Offertorium* Deus, Deus meus
Acclamatie: Als wij dan eten
Onze Vader: Schollaert
Communio: **Ego sum pastor bonus
Slotlied: 702. De Heer die leeft

*Deus, Deus meus, ad te de luce vigilo: et in nomine tuo levabo manus meas, alleluia.
God, mijn God, vanaf het eerste morgenlicht zoek ik U, en in Uw naam hef ik mijn handen op.

**Ego sum pastor bonus, alleluia. Et cognosco oves meas, et cognoscunt me meae, alleluia, alleluia.
Ik ben de goede herder, alleluja,
ik ken mijn schapen en zij kenne
mij, alleluja, alleluja

KALENDER

De liturgische werkgroep vergadert op de pastorij, op maandag 23 april om 19.00 u

CAECILIAKOOR

Morgen 19 april repetitie voor de vormselliederen en de gezangen voor de zondags in mei. De repetitie om 10/10.20 u. in de kerk op 29 april vervalt.

Zaterdag 21 april ondersteuning zang vormelingen in de kerk om  9 en 11 u.

Donderdag 3 mei (misschien) grote repetitie in de pastorij. Wordt nog bevestigd. Gregoriaans desgevallend te Handelslei 74.

18-04-11 T0135-15NIEUWS VAN DE PASTORALE EENHEID

VORMELINGEN, OUDERS EN CATECHISTEN IN VORM (4)

Schitterend weer op de Topdag van de vormelingen van St.-Martinus Halle. Midden in het bos aan het kasteel hebben ze al een voormiddag hard gewerkt. De eetplaats ruikt naar heerlijke hotdogs die ouders hebben klaargemaakt

Interview

Tijdens de middagpauze zijn Lenz, Victor, Louise, Sara en Lena bereid om wat te vertellen over de weg naar hun vormsel. Knap: geen speeltijd, wel een interview. Op de vraag of ze zelf gekozen hadden voor hun vormsel werd door alle vijf ‘ja’ geknikt. Lena wil later leerkracht worden en ze weet dat ze dan ook godsdienst kan geven. Ze denkt ook meteen aan het kruisje dat ze kreeg bij de viering van de kruisoplegging. ‘En een kruisje’, zegt ook Louise ‘krijgen we thuis op ons voorhoofd.’ Allebei vertellen ze dat het hen een veilig gevoel geeft. Lenz vertelt hoe hij God ziet: ‘Niet ergens boven, maar ik geloof dat ik de Geest van God krijg diep in mij. Daardoor krijg ik kracht.’

Samen

Over hun vormselvoorbereiding kunnen ze veel vertellen. Wat ze allemaal best onthouden hebben waren de verhalen die ze gespeeld hebben omdat hiervoor moest samengewerkt worden. Dat ‘samen’ is voor hen heel belangrijk. De vijf vormelingen houden niet van kliekjes of pesten. Ook het samenwerken aan een natuurcollage en een verhaal samenvatten in één woord waren goede herinneringen.

Ik vraag me af … ?

Elk van hen mag een vraag bedenken die ze aan hun catechist willen stellen. Lena vraagt zich af hoe God straft als iemand pest? Louise stelt een theologisch moeilijke vraag waarover in de eeuwen van het christendom lang is nagedacht: Hoe kunnen we verstaan dat Jezus kind van God is? Sara wil haar catechist vragen of ze zelf gelooft, maar eigenlijk voelt ze wel dat dit zo is. Victor is bezig met de vraag of Jezus echt wonderen zou doen?

Christen zijn

We eindigen met de vraag wat voor hen een mooie eigenschap is van een christen? ‘Geloof in jezelf en in anderen, geef anderen moed en wees trouw’, zo klinkt het. En dan is het tijd voor een knutselmoment, want de kerk mag er feestelijk uitzien bij hun vormsel.

ALGEMENE INFO

KVG ZOERSEL

Hallo, allergeweldigste vrienden en danslustigen, in samenwerking met KVG Vrije Tijd Antwerpen organiseren wij hier bij ons in Zoersel een leuke activiteit: ons DANSFEEST…

“SHAKE IT!”, in dancing De Toverfluit, Kapellei 264 te Zoersel, op zaterdag 26 mei 2018 van 12 tot 17 uur. Inkom 20 euro (warm eten, dessert en optredens inbegrepen).

Inschrijven en betaling verplicht bij Daisy Backx voor 28/04/2018: Daisy.backx@kvg.be, tel. 03 385 06 14, BE79 9731 3102 7533. Beperkte plaatsen voor Zoersel, dus doe het vlug en denk eraan, het wordt pas fijn als jij er ook kan zijn!

Smeer jullie beentjes maar in, het wordt een heuse danstempel daar. 

WERKINGSFONDS PASTORALE EENHEID

HEILIGE MARTHA EN MARIA, MALLE-ZOERSEL

Uw bijdrage  is steeds van harte welkom.
IBAN: BE06 7360 1051 0622
BIC: KREDBEBB

Reacties zijn gesloten.